10 Reistips vakantie Mallorca

1. Mallorca leeft voor de toeristen!
Van alle eilanden van de Balearen biedt Mallorca de meeste mogelijkheden voor toeristische uitstapjes, met zijn grote verscheidenheid aan landschappen. In de Serra de Tramuntana vind je de Puig Major, een berg van 1445 meter hoogte. Hier liggen ook schilderachtige plaatsen als Valldemossa, Soller en Deia. De noordkant van Mallorca, met een meer dan 100 km lange bergketen, biedt naast het berglandschap ook aantrekkelijk gelegen stranden zoals de Cala de Deia, Port de Soller, Cala Tuent en sa Calobra.

2. Doe een dagje grotten
Aan de oostkust van Mallorca zijn inhammen in een nog in vrij oorspronkelijke staat te vinden, zoals de Cala Mesquida, Cala Agulla en Cala Torta. Ook kunnen hier de indrukwekkende grotten van Arta in Canyamel bezocht worden en de grotten del Drac, met een groot ondergronds meer, en de grotten deis Hams te Portocristo.

3. Eeuwige lente
Mallorca is een ideale vakantieplaats want het is een eiland van rust. Het is een eiland waar het leven nog in een plezierig tempo verloopt en waar je je hart op kunt halen aan het alleen maar kijken naar schoonheid. In de zomer nodigen de zon en de stranden uit tot ontspanning, maar eigenlijk is Mallorca in élke tijd van het jaar licht en vrolijk. In de winter (!) bloeien de amandelbomen, een prachtig gezicht. Daarom wordt ook wel gezegd: Mallorca, de eeuwige lente.

4. Bezoek de zeebewoners in Marineland
In Marineland kun je genieten van een fantastische dolfijnenshow. Natuurlijk ontbreken de zeehondjes, haaien en de schildpadden niet. In diverse baden vind je de meest uiteenlopende soorten vissen. Ook een papegaaienshow is onderdeel van het programma in Marineland.

5. Kom de Spaanse sfeer proeven in Formentor
Formentor ligt in het noordoosten van Mallorca. Formentor is een schiereiland tussen de baaien van Alcudia en Pollensa in. Hier is een afgeschermde baai met vele kliffen en kleine inhammen waar je heerlijk kan zwemmen. Verder vind je hier vooral veel natuurschoon, kleine dorpjes én die typisch Spaanse sfeer.

6. Beleef een ondergronds concert op het water
De druipsteengrotten van Drach zijn heel beroemd geworden door het grootste toegankelijke onderaardse meer. Op dit ‘Lago Martel’ worden vaak klassieke concerten gegeven door muzikanten die in verlichte bootjes zitten. Echt een belevenis die je als het even kan mee moet maken als je toch op Mallorca bent.

7. Heerlijk een dagje relaxen
Een dag lekker op het water en genieten van de schitterende kust van Mallorca, dan zie je het eiland eens van de andere kant. Je zit lekker ontspannen aan boord, wordt lekker bruin en je kunt af en toe een duik nemen in het heldere water. De bemanning zorgt ondertussen voor een hapje en een drankje aan boord. Een dag die echt bij je vakantie hoort!

8. Spaanse avond
Daarvoor moet je naar Son Amar, dat is een oud landgoed waar je een gezellige avond kunt doorbrengen. Je kunt er heerlijk dineren en tijdens de maaltijd kun je genieten van een schitterend Spaans ballet, een internationaal ballet en spectaculaire verdwijntrucs. De avond wordt besloten met het dansorkest en een prachtig waterballet.

9. Kom naar een van de grootste waterpretparken van Europa
Met andere woorden: kom naar Aguacity. Dat staat garant voor een dagje spetteren en spatten in één van de grootste waterpretparken van Europa. Je vindt er een scala aan waterglijbanen en golfslagbaden. Natuurlijk is er ook een zonneweide waar je even kunt liggen of iets kunt eten. Een dag vol plezier voor jong en oud.

10. Zeker niet duur
Echt niet! Een weekje Mallorca is al geregeld voor zo’n € 500,00. Wat let je nog?!